29 TIPS CANTIK CARA JIMAT DAN MUDAH

  1. Timun sejuk untuk segarkan mata
  2. Minum sekurang kurangnya 2 liter air sehari
  3. Lekat kan uncang teh pada mata yang letih
  4. Taburkan bedak talkum di rambut dan sikat untuk menyegarkannya
  5. Pakai losyen dan stokin untuk kaki lembut
  6. Cukur bulu kaki menggunakan perapi rambut
  7. Gunakan jus lemon untuk rambut berkilau
  8. Minum sedikit susu
  9. Gosok buah strawberi pada wajah untuk elakkan ‘frackle’
  10. Sapukan ubat gigi pada kawasan gigitan serangga
  11. Simpan pengilat kuku dalam peti sejuk
  12. Gunakan baking soda pada gigi untk memutihkannya
  13. Vaseline untuk mencantikkan bulu kening
  14. Lipstik di pipi sekiranya kehabisan pemerah pipi
  15. Sapukan minyak wangi pada sikat rambut
  16. Laku kan fish pedicure
  17. Sudu sejuk untuk kurangkan mata bengkak
  18. Madu sebagai masker wajah
  19. Stim wajah dengan air tambahan herba segar
  20. Panaskan penggulung bulu mata sebelum anda guna
  21. Tidur menelentang untuk elakkan kedutan
  22. Tambahkan gula pada lemon sebagai scrub
  23. Jus lemon untuk memutihkan kuku
  24. Simpan pensil kening dan pensil mata di dalam peti sejuk
  25. Gosok wajah dengan kuib ais untuk atasi kedutan dan jerawat
  26. Alaskan bantal sutera untuk elakkan kedutan
  27. Serbuk kopi sebagai scrub untuk hilangkan selulit
  28. Hirisan Avokado dan gunakan sebagai scrub badan
  29. Mandi air sejuk untuk jadikan saiz payudara lebih besar.

 

lemon        avokadostrawberiserbuk kopi     timun

 

7 comments

  1. elly_aleefa says:

    Wahhh sis hani,tqvm..banyaknya tips kecantikan yg jimat saya tak tahu.baking soda memang saya gunakan hari-hari dalam pembuatan kek.tapi tak tahu pula boleh putihkan gigi, lepas nie tak perlu lagi beli whitening untuk putihkan gigi, yeayy!!

    • Hani A.M.N says:

      Hi sis elly, tqvm for yr concern…cuba lah, saya pun dah cuba sendiri beberapa petua tersebut. Not bad! May be sis elly boleh jadi follower kat blog saya or like kat FB page saya. Insyallah, ada banyak lagi petua petua yang mungkin berguna untuk kita ( maklumlah kegawatan ekonomi sekarang.) Tqvm

  2. razali says:

    Wah, tak sangka banyak tips kecantikan cara jimat dan mudah rupanya. Saya biasa dengar hanya beberapa tips aje. Mungkin kita boleh bertukar-tukar tips kesihatan nanti. Blog saya razaliahmad.com

  3. Aldo Razak says:

    Assalamualaikum Hani,

    Sekadar berkongsi,

    Kita selalunya cuba mendapatkan sesuatu, sebolehnya dengan usaha yang sedikit. Dengan kemajuan teknologi selalunya menjadikan kita mendapat hasil yang besar atau banyak jika dibandingkan dengan usaha kita.

    Oleh itu, bolehlah dikatakan semua manusia secara asasnya adalah pemalas, kerana selalu mencari jalan yang paling mudah pada setiap masa.

    • Hani A.M.N says:

      Terima kasih atas perkongsian Saudara Aldo.

      Mungkin agak kurang tepat jika kita merumuskan secara keseluruhanya manusia adalah PEMALAS.Tidak dinafikan, dengan kecanggihan teknologi hari ini banyak memudahkan kerja kerja manusia. Namun..teknologi itu juga adakalanya boleh mendatangkan kemudaratan kepada manusia itu sendiri.Jesteru itu pilihan di tangan kita. Off course, we are looking the best in our life.

Leave a Reply