PURE ESSENTIAL OILS

PURE ESSENTIAL OIL  merupakan PATI MINYAK yang dihasilkan daripada pelbagai jenis tumbuh tumbuhan dan bunga. Ia sejenis cecair pekat yang terhasilkan daripada proses PENYULINGAN atau WAP

Sejarah perubatan kesihatan dan kecantikan dunia mengakui tentang kehebatan setiap jenis PURE ESSENTIAL OIL. Malah pengunaan PURE ESSENTIAL  OIL ini seringkali digunakan dalam minyak wangi, kosmetik, SABUN dan sebagai medium perubatan alternative.

MYRRH PURE ESSENTIAL OIL dan FRANKINCENSE ESSENTIOL OIL  telah menjadi lagenda amalan kecantikan diraja MESIR. Sudah semestinya di kurun tersebut masyarakat masih dilindungi oleh kebergantungan kepada sumber ALAM SEMULAJADI. Mereka yakin setiap PENCIPTAAN mempunyai NILAI yang tersendiri.

Keyakinan tersebut  mencetuskan idea untuk membukukan seribu satu rahsia keistimewaan minyak minyak pati tersebut. Sehingga ia mampu diwarisi oleh generasi hari ini. Ia mula popular sebagai aromaterapi, iaitu cabang perubatan alternative yang mendakwa bahawa minyak minyak tersebut mempunyai nilai penyembuhan yang tinggi.

Mempunyai molekul yang sangat halus, meresap jauh ke dalam kulit anda, mempunyai kuasa  penyembuhan yang sangat tinggi dan pengunaan yang betul tidak akan mendatangkan kesan sampingan. Hampir kesemua minyak pati PURE ESSENTIAL OIL mempunyai ciri- ciri antiseptic, anti kulat, virus dan anti bacteria.

best-essential-oils-for-skincare1