RICE BRAN OIL ( MINYAK DEDAK PADI)

RICE BRAN OIL atau MINYAK DEDAK PADI,

Sebagai seorang yang meminati produk-produk penjagaan kulit semula jadi, kami amat gembira untuk membantu malah berkongsi perihal faedah menarik yang terdapat di dalam MINYAK DEDAK PADI ( Rice Bran Oil ). Ia bukan sahaja baik untuk memasak, memberi manfaat kepada kesihatan secara keseluruhanya ,malahrice brain oil ia juga boleh digunakan untuk penjagaan kulit dan penjagaan rambut.

RICE BRAN OIL  adalah rahsia kecantikan yang disimpan oleh ramai wanita Asia, terutamanya, Jepun. Minyak ini kaya dengan vitamin, nutrien dan antioksidan. Di negara-negara Asia wanita menggunakan RICE BRAN OIL bukan sahaja untuk digunakan pada salad, tetapi juga digunakan secara langsung pada kulit dan rambut.

RICE BRAIN OIL adalah antioksidan semula jadi.

Pada masa kini, hampir semua produk anti penuaan penjagaan kulit dan krim muka dilabel dengan perkataan ” antioksidan ” , yang sebenarnya bahan-bahan dan vitamin ini memang boleh melawan radikal bebas dan menghalang proses penuaan , tetapi PERBEZAANNYA adalah  antioksidan yang terdapat dalam krim- krim moden adalah penuh dengan bahan kimia dan pengawet , malah tidak sepenuhnya bermanfaat untuk kecantikan kulit kita.

Manfaat MINYAK DEDAK PADI untuk kulit:-

  1. Ia boleh digunakan secara langsung pada muka anda , di seluruh badan anda atau ia boleh dicampur dengan produk-produk penjagaan kulit biasa anda.
  2. Kaya dengan Vitamin E dan asid lemak, MINYAK DEDAK PADI dapat menembusi ke dalam lapisan kulit, menyuburkan ia dari dalam , menjadikan kulit anda sangat lembut seumpama baldu,
  3. Ia meningkatkan keanjalan kulit , menjadikannya kelihatan lebih muda dan berseri,
  4. Ia menghidrat kulit dan membantu ia untuk mengekalkan kelembapan , dengan itu, menjadikan kulit anda lebih lembut dan licin ,
  5. MINYAK DEDAK PADI  meningkatkan proses pemulihan semula jadi kulit,
  6. Ia boleh membantu untuk memperbaharui dan memperbaiki permukaan kulit,
  7. MINYAK DEDAK PADI menyuburkan sel-sel kulit dengan vitamin dan antioksidan , melambatkan dan mencegah proses penuaan, – ia memperbaiki kulit secara keseluruhan.
  8. Membantu mengurangkan penampilan kedutan dan garis-garis halus ( juga membantu untuk menghalang mereka ),
  9. MINYAK DEDAK PADI  tidak menyumbatkan liang liang kulit , ( clog pores)
  10. Secara semulajadi membantu untuk melindungi kulit daripada kerosakan matahari,
  11. Ia mudah diserap ke dalam kulit, jadi ia tidak mungkin untuk meningkatkan kulit berminyak.
  12. Membantu untuk mencerahkan kulit.
  13. MINYAK DEDAK PADI mempunyai ciri-ciri anti -radang dan boleh membantu melegakan dan menenangkan kulit yang sensitive.
  14. Ia menambah cahaya aura seri untuk kulit anda,
  1. rice brain oil2

MINYAK DEDAK  BERAS JUGA SANGAT BERMANFAAT UNTUK RAMBUT ANDA DAN BOLEH DIGUNAKAN DALAM TOPENG RAMBUT DAN URUTAN KULIT KEPALA :

  1. Melindungi rambut anda dari kerosakan matahari,
  2. Menormalkan kulit berminyak pada kulit kepala anda,
  3. Urutan MINYAK DEDAK PADI boleh membantu melawan kelemumur,
  4. Ia boleh menguatkan dan menyuburkan rambut anda,
  5. MINYAK DEDAK PADI boleh membantu mencegah split berakhir, jika anda menggunakannya dengan kerap dan bran beras topeng rambut minyak,
  6. Penggunaan biasa minyak ini boleh membuat rambut anda tebal dan mudah diurus ,
  7. Ia membantu menguatkan dan menyuburkan akar rambut anda .

image_16

MANFAAT PRODUK KECANTIKAN SEMULA JADI INI ADALAH BANYAK … RICE BRAN OIL  JUGA BOLEH MEMBERIKAN FAEDAH YANG MENAKJUBKAN JIKA ANDA MENGGUNAKANNYA DALAM MASAKAN. TIDAK HAIRANLAH BAHAWA MINYAK INI DIGUNAKAN SECARA MELUAS DAN DIPUJI OLEH RAMAI ORANG DAN DIANGGAP SEBAGAI MINYAK KESIHATAN, KECANTIKAN DAN BELIA OLEH RAMAI WANITA ASIA.

 

PURE ESSENTIAL OILS

PURE ESSENTIAL OIL  merupakan PATI MINYAK yang dihasilkan daripada pelbagai jenis tumbuh tumbuhan dan bunga. Ia sejenis cecair pekat yang terhasilkan daripada proses PENYULINGAN atau WAP

Sejarah perubatan kesihatan dan kecantikan dunia mengakui tentang kehebatan setiap jenis PURE ESSENTIAL OIL. Malah pengunaan PURE ESSENTIAL  OIL ini seringkali digunakan dalam minyak wangi, kosmetik, SABUN dan sebagai medium perubatan alternative.

MYRRH PURE ESSENTIAL OIL dan FRANKINCENSE ESSENTIOL OIL  telah menjadi lagenda amalan kecantikan diraja MESIR. Sudah semestinya di kurun tersebut masyarakat masih dilindungi oleh kebergantungan kepada sumber ALAM SEMULAJADI. Mereka yakin setiap PENCIPTAAN mempunyai NILAI yang tersendiri.

Keyakinan tersebut  mencetuskan idea untuk membukukan seribu satu rahsia keistimewaan minyak minyak pati tersebut. Sehingga ia mampu diwarisi oleh generasi hari ini. Ia mula popular sebagai aromaterapi, iaitu cabang perubatan alternative yang mendakwa bahawa minyak minyak tersebut mempunyai nilai penyembuhan yang tinggi.

Mempunyai molekul yang sangat halus, meresap jauh ke dalam kulit anda, mempunyai kuasa  penyembuhan yang sangat tinggi dan pengunaan yang betul tidak akan mendatangkan kesan sampingan. Hampir kesemua minyak pati PURE ESSENTIAL OIL mempunyai ciri- ciri antiseptic, anti kulat, virus dan anti bacteria.

best-essential-oils-for-skincare1