WELLNESS & SPA

Ya, memang ISTIMEWA, rawatan di brainNbeauty SPA, mengabungkan SENI, SAINS dan ALAM SEMULAJADI bagi  meleraikan persoalan anda terhadap dunia kecantikan dan kesihatan. Deretan minyak – minyak ‘cold press’ seperti Jojoba Oil, Almond Oil, Grapeseed Oil, Coconut Oil, Olive Oil dan Castor Oil serta puluhan jenis pure essential oil yang akan di ‘blend’ mengikut kesesuaian anda dari hujung rambut hingga ke hujung kaki tersusun rapi.  BEST KAN?

Bercerita tentang PURE ESSENTIAL OIL atau lebih sinonim dengan gelaran AROMATHERAPY, ianya sangat sangat mengujakan. Bayangkan hanya dengan beberapa titisan pati minyak tersebut, ia mampu memberi tindakbalas yang ajaib pada diri anda.  Penemuan minyak pati terhadap dunia kecantikan dan kesihatan telah di iktiraf hampir 6000 tahun yang lalu. Kajian demi kajian ditemui daripada pokok, bunga, daun dan buah pelbaga jenis tumbuhan yang tumbuh di muka bumi ini. Namun kita harus bijak dalam membezakan antara PURE ESSENTIAL OIL, AROMA OIL dan FRAGRANCE OIL.  Hanya PURE ESSENTIAL OIL yang mempunyai  THERAPEUTIC VALUE dan HEALING PROPERTIES.

Nama nama seperti LAVENDER, ROSEMARY, TEA TREE, CHAMOMILE, FRANKINCENSE, LEMON, GRAPEFRUIT, KAFFIR LIME, GERANIUM, YLANG YLANG, CEDARWOOD DAN PATCHOULI serta banyak lagi sudah diterima oleh masyarakat kita tentang manfaatnya pada kehidupan manusia.

brainNbeauty Spa menawarkan perkhidmatan seperti:- 

1. Massage :- Oil Scrub Massage, Deep Tissue Massage ( Tradisional), Swedish Massage, Lymphatic Massage

2. Post Natal Care :- Seperti pakej yang disertakan

3. Signature Package :- kami memberi anda pilihan

4.Add-On :- rawatan kuku tangan, rawatan kuku kaki, sengkak wajah, sengkak rahim

 TRUST NATURE, THINGS WILL TURN OUT GOOD.

Mesti anda tertanya- tanya, BAGAIMANA PATI MINYAK INI BOLEH MEMBERI KESAN KEPADA MANUSIA?

LAVENDULA OIL

LAVENDULA OIL

PURE ESSENTIOL OIL DAN KECANTIKAN

Juga disebut sebagai PATI atau ‘essences’, ia merupakan extract daripada pelbagai jenis tumbuhan dan bahagian seperti bunga, daun, biji dan akar . Sejarah telah membuktikan bahawa pengunaan PURE ESSENTIOL OIL (PEO) mempunyai kuasa penyembuhan dan kesan kecantikan  secara semulajadi. Ia telah wujud di sekitar lewat 1920 an oleh bangsa Eygpt. Namun ia mula popular pada tahun 1937 apabila seorang ahli kimia Perancis bernama Rome Maurice Gatttefosse  yang secara tidak sengaja mengunakan LAVENDER OIL apabila berlaku  ‘burned experienced’ di dalam makmalnya. Beliau sangat kagum dengan kesan penyembuhan yang sangat cepat dan tidak menyakitkan , dari situ timbul minat beliau untuk mengkaji dunia AROMATERAPI. Terdapat 2 kaedah untuk menghasilkan PURE ESSENTIOL OIL iaitu proses penyulingan dan pengewapan di mana molekul minyak yang terhasil sangat sangat halus ( kurang daripada 500 amu( atomic mass units) dan mampu meresap ke dalam aliran darah ( cross the blood brain barrier).

LOVE IT, TRY IT

Luangkan masa anda, hubungi kami atau whatsapp kami di 013 3891217 untuk sesi temujanji di brainNbeauty SPA.

Leave a Reply